трбва ли ми блог

Трябва ли ми блог на сайта?

Блога е новинарска секция в която може да се позиционирате като експерт. Изисква доста време и усилия да го поддържате. Трябва ли ми блог на сайта? С какво може да бъде полезен за бизнеса ми?

Блога е и мястото в което може да публикувате новини за вашата компания или бранд. Може да споделяте тези публикации и в социалните мрежи само с един клик. Така много хора ще имат достъп до това което искате да кажете. Дори, когато правите някакви намаления, промоции може да ги поместите като информация на сайта ви.

Защо да имате блог?

Гугъл харесват сайтове, в които има полезна информация и тя се обновява регулярно. Освен това, когато имате блог, местенце в което поставяте интересни материали по темата на сайта, потребителите ще посещават по-често сайта ви. А това дава знак на търсачките да  го класифицират като желан сайт.

С наличието на блог, може да го озаглавите и по друг начин, например интересно, новини, полезно и т.н, сайта ви ще бъде по-атрактивен.

Ако не ви се занимава, винаги може да делегирате тази задача на човека, който поддържа сайта ви ,или на копирайтър. Инвестицията на време или финансов ресурс си заслужава, защото така сайта ви става по-посещаван.

А знаем, че едно от условията сайта ни да продава е първо да има трафик. Ако никой не го посещава, на кой ще продаваме? Не забравяй, че дори и нищо да не продаваш, ти пак продаваш- себе си, бранда, репутацията на компанията и т.н

Идеята на всеки сайт е да бъде видим и посещаван!

Не забравяй, че конкуренцията не спи и винаги може да придобие повече клиенти за своя бранд използвайки нови методи и техники.
Дай на клиентите ти това от което имат нужда. Образовай ги, защо да предпочетат твоя продукт. Тогава няма да се състезаваш с конкуренцията сваляйки цените и изяждайки печалбата си, което е пагубно за всеки бизнес.

Колко често клиентите купуват? От какво зависи и можем ли да повлияем на това? Какво е нужно, за да купуват повече от нас? Очаквай в следващата статия!

А до тогава направи блог към сайта си. Може да го кръстиш както решиш, не е задължително да е точно блог, но е добре да предоставяш поводи на потенциалните ти клиенти да идват отново на сайта ти.

Ако предпочиташ видео формат, може да се абонираш за канла ми.Всеки понеделник качвам ново видео!