За колко пари може да се направи един сайт

За колко пари може да се направи един сайт?

Това е един от най-често задаваните ми въпроси-“Колко струва изработката на един сайт?” Отговора обаче не е еднозначен. Ако трябва да говорим в цифри от 100 до 1500лв. Зависи какво ще има на него, какви функционалности ще има, колко езикови версии, какво включва офертата ви, дали ще има поддръжка, ще има ли онлайн магазин и т.н

Например за сайт който струва 100-150 лв може да съдържа домейн, хостинг и инсталирана тема. Това не означава, че домейна и хостинга са включени в цената, те ще ви излезнат още толкова, минимум 150лв за година. Ако не го подновите губите всичко което имате.

Ще кажеш тогава какво е включено в тази цена?

Инсталирането на база данни, настройката на безплатна тема и това е. Сега как мислиш, евтино ли е за почти 300лв да нямаш сайт а само резервирано име и място в интернет пространството. Според мен е доста скъпо защото това което имаш не сайт, а само първа стъпка към сайта.

За това когато получаваш оферта се информирай какво е включено в цената. Дали след това ще ви се таксува някаква месечна такса. Или пък ще ви се наложи да ползвате услугите им на доста по-висока цена и това в крайна сметка ще увеличи десетократно първоначалната ви инвестиция.

Особено е важно да знаете не само парите които ще заплатите/бюджета, а и какви функционалности искате да има. Малко отклонение защо питам клиентите ми за бюджета?-виж тук

Изяснете си целта на сайта. Как да кореспондира с вашия клиент? Всичко това е добре да си го изясните във вашата глава, за да знаете какво да искате от разработчика. Защото когато нещо не сте го поискали отсрещната страна не е виновна, че не ви го е дала. Всичко си е наред. Това сте искали за съответните пари-това сте получили. И това, че крайния резултат не ви харесва. Това е друга тема.

Колко пари ще трябва да дам?

Дали това което ще закупите ще бъде имитиращ продукт или истинско сирене-решавате вие. Понякога цената го дефинира, т.е тя ви подсказва дали да внимавате и колко точно!

НЕ казвам да давате много пари за сайт. Не казвам и, че високата цена ви гарантира високо качество. Казвам, че е добре да знаете какво получавате за парите които давате.

И понеже си слагам името под сайта, предпочитам да предавам готов продукт. Ако и ти си от хората, които искат нещо работещо свържи се с мен: 0893 328 985

Ако предпочиташ видео формат, абонирай се за канала. Всеки понеделник те очаква ново видео!